1. Czech Republic
 2. Prague
 3. Sedlec Ossuary

From Prague: Half-Day Coach Tour to Kutná Hora

Product ID: 76420
See the UNESCO World Heritage monuments of Kutná Hora on a half-day coach trip from Prague. Learn more about the city's mining history at monuments such as the Italian Court.
About this activity
Duration: 6 hours
Check availability to see starting times.
Printed or mobile voucher accepted
Instant confirmation
Live tour guide
English
Free cancellation up to 24 hours before activity starts

Select participants and date:

Loading...

Experience

Highlights
 • Explore the medieval town of Kutná Hora with an experienced guide
 • See the Gothic cathedral of St. Barbara's Church
 • Marvel at the bone decorations of the Sedlec Ossuary
 • Discover the former seat of the Central Mint at the Italian Court
Full description
Explore the medieval town of Kutná Hora on a half-day coach trip from Prague. Marvel at the UNESCO World Heritage monuments on arrival, including the amazing bone church of the Sedlec Ossuary.

Learn more about the historical city and how it grew due to the nearby silver mines that were exploited intensively in the 14th and 15th centuries.

See impressive sights such as the Gothic cathedral of St. Barbara's Church, dedicated to the patron saint of miners. Learn more about the mining history at the Hrádek museum and Italian Court (Vlašský dvůr), originally the seat of the Central Mint of Prague. Visit the 15th-century Stone Fountain and more.
Includes
 • Transportation by comfortable air-conditioned coach
 • Entrance fees to Sedlec Ossuary and St. Barbara's Church
What’s Not Included
 • Entrance fee to the Italian Court

Prepare for the activity

Meeting point

Meet at bus stop A, 1 Parizska Street, on the corner of Old Town Square (Staromestske namesti). The nearest metro station is Staromestska (Line A), a 3-minute walk down Kaprova Street in the direction of Old Town Square.

Open in Google Maps ⟶
Important information
What to bring
 • Passport or ID card
Know before you go
• Bring your ID
Customer reviews

Overall rating

4.2 / 5

based on 49 reviews

Review summary

 • Service
  4.2 / 5
 • Organization
  4.3 / 5
 • Value for money
  4.3 / 5
 • Safety
  4.4 / 5
Sort by

Olin ensimmäistä kertaa tsekeissä ja Prahaan tutustumisen lisäksi oli hyvä nähdä maaseutua ja muitakin paikkoja.Tämä retki oli juuri sopiva siihen.Retken tilaaminen ennen lähtöä oli helppoa ja sujuvaa ja paikanpäällä "kioskissa" työskentelevä nuori nainen ystävällinen ja auttavainen.Matkustimme Kutna Huraan tietöiden takia pidemmän kaavan mukaan mutta minulla ei lomalaisena ollut kiire. Ossuaari oli näkemisen arvoinen ja saimme vielä ottaa siellä valokuvia,oppaamme mukaan jatkossa ei ehkä sellainen enää onnistu.Mahtava kirkko jossa kävimme oli henkeäsalpaava kokemus perusluterilaiseen vaatimattomuuteen tottuneelle ja kävely tunnelmallisessa ja kauniissa kylässä mieleenpainuva. Hieman häiritsi se seikka että retken piti olla englanninkielinen,matkalla oli kuitenkin pari venäläistä joille opas kertoi kaiken venäjäksi,ei siinä muutoin mitään,mutta välillä tuntui venäjänkielisen selostuksen olevan tärkeämpi kuin sovitun englannin.

Read more

November 4, 2019

Translate

December 27, 2019

It was very good

September 5, 2019

Organized by